Advertorial
ALBLASSERDAM – De verbouwing bij McDonald’s Alblasserdam is afgerond. De McDrive is uitgebreid met een extra opnamepunt en het restaurant voorzien van een serre. Hiermee is de zitcapaciteit in het restaurant vergroot en de doorstroom in de McDrive verhoogd.

De uitbreiding van McDonald’s Alblasserdam was nodig om onder andere de groeiende wachtrij bij de McDrive op piekmomenten het hoofd te bieden. ‘Zeker bij de McDrive willen klanten snel geholpen worden’, zegt Dick Bovekerk, franchisenemer van McDonald’s Alblasserdam. ‘Met een extra bestelpunt kunnen we twee bestellingen tegelijk opnemen. Dat betekent zo’n 40% bestellingen per uur meer. Daarmee verkleinen we in piekmomenten de wachttijd voor onze klanten.’

Datzelfde geldt voor de zitcapaciteit in het restaurant. Door het toenemende aantal gasten raakte het aantal zitplaatsen in de knel. ‘Gasten wil je niet laten wachten om te kunnen eten’, vervolgt Bovekerk. Door het aanbouwen van een serre hebben we 30 extra zitplaatsen gecreëerd.’ Heaters verwarmen de serre in de winter. Tijdens mooie dagen kan de serre bij het terras getrokken worden. De glazen wand kan volledig open evenals het lamellen dak.

Noodzaak voor gasten
Bovekerk ziet de verbouwing als een noodzaak om aan de verwachtingen van zijn gasten te kunnen blijven voldoen. ‘Snelle service bij de McDrive is één ding. Het verhogen van de restaurantbeleving bij onze restaurantgasten een ander belangrijk punt. Daar hoort dan, naast bijvoorbeeld table service, ook voldoende zitgelegenheid bij.’

Meer banen
Met de uitbreiding van de McDrive en de zitcapaciteit in het restaurant is ook het aantal banen bij McDonald’s Alblasserdam toegenomen. ‘Met name tijdens piekmomenten in het weekend en in bepaalde periodes hebben we meer medewerkers nodig om onze gasten snel en gastvrij te kunnen helpen’, bevestigt Bovekerk.