ALBLASSERDAM – Een 77-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft maandag 15 oktober 2018 met haar scootmobiel per ongeluk diverse mensen en een stelling met fruit omver gereden op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam. Volgens een ondernemer op de markt werden zeker 5 a 6 klanten door de scootmobiel geraakt.

Drie oudere vrouwen raakten gewond aan armen, rug, been en hoofd. Twee politievoertuigen en twee ambulances kwamen ter plaatse voor hulp. Twee slachtoffers werden ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Het derde slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De exacte oorzaak kon niet worden vastgesteld.

Tot slot stond achterop de scootmobiel een wapenstok. Omdat deze thuis wel is toegestaan, maar op de openbare weg niet, is deze door agenten in beslag genomen.