Advertorial
REGIO – Vanuit Alblasserdam kun je meerdere richtingen op om leuke motorroutes te vinden, maar het populairst is toch wel om naar het oosten te rijden de polder in. Je hebt hier prachtige dorpen en je kunt heerlijk langs de Lek rijden. Hieronder staan twee leuke routes om vanuit Alblasserdam te rijden.

Lek, Merwede en Alblas route (75 km)
Dit is een leuke motorroute welke je deels door de polder en deel langs de Lek laat rijden. Je rijdt hierbij door het gebied ten oosten van Alblasserdam, en rijdt helemaal tot aan Meerkerk. Je begint de route in Alblasserdam, op de kruising van de Haven met de Dam. Als eerste rij je naar het zuiden over De Helling, en ga je met de bocht mee tot de straat over gaat in de Edisonweg. Op de kruising van de Edisonweg met de Vinkenpolderweg sla je rechtsaf, waarna je de route over Westeinde blijft volgen langs Nauwe Alblas. Je rijdt nu langs Oud-Alblas en vervolgt de weg over de Oosteinde. Dit stuk van de route kom je langs Korenmolen De Hoop Oud-Alblas. Je komt nu door Hofwegen, Molenaarsgraaf, Vuilendam en daarna Ottoland. Je steekt de N216 over en rijdt door Goudriaan over de Tiendweg tot je bij de kruising met de Kerkweg komt, hier sla je rechtsaf de Kerkweg op. Nu rij je via Noordeloos naar Hoornaar en vervolgens Hoogblokland. Je rijdt over de Dorpsweg en slaat linksaf de Bazeldijk op.

Je blijft naar het noorden rijden, waarbij je ook langs Meerkerk komt. Over de Zouwendijk rij je naar Sluis, waar je afslaat de Lekdijk op. Nu komt het mooiste stuk van de route, langs de Lek. Als eerste kom je langs Ameide, Tienhoven en Waal. Vervolgens kom je langs Nieuwpoort, Gelkenes, Liesveld, Groot-Ammers, Streefkerk en Nieuw-Lekkerland. Je blijft de Lekdijk volgen tot aan Kinderdijk, waar je afslaat richting het zuiden tot je weer bij Alblasserdam uitkomt.

Op ANWB.nl vind je de Lek- en Lingeroute van 107 km.

Veilig de weg op
Zorg dat je altijd veilig de weg op gaat met een motor die in goede staat verkeerd, een helm die goede bescherming biedt en eventueel beschermende kleding zoals een motorpak. Zeker in de koude wintermaanden is het een goed idee om je goed in te pakken. Wist-je-dat de Shark Evoline 3 helmen uitermate geschikt zijn voor brildragers? Of kijk eens bij deze HJC helmen op Helmonline.nl.

Van Alblasserdam naar Muiden en terug (186 km)
Deze route brengt je net als de bovenstaande route eerst ten oosten van Alblasserdam. Hierbij kom je de plaatsen Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Vuilendam en Ottoland tegen. Nu rij je de N216 op en volg je deze tot aan Nieuwpoort, waar je met de pont het water over gaat naar Schoonhoven. Nu rij je over de N210 naar Lopik, waarna je de N204 langs Montfoort en Linschoten richting Woerden pakt. Over de N212 rij je naar Wilnis, waarna je afslaat langs Vinkeveen naar Loenersloot. Via Nederhorst Den Berg rij je langs Hinderdam en Uitermeer langs de Vecht naar Muiden. Hier keer je om en rij je langs de westkant van de Vecht terug door Weesp en Hinderdam naar Nigtevecht. Via Loenersloot rij je nu binnendoor naar Breukelen, om vervolgens via Maarssen en De Meern door Montfoort te rijden.

Je volgt de N-weg langs Oudewater en Haastrecht, en slaat bij Gouda linksaf richting Stolwijk. Je blijft de N207 volgen tot aan Bergambacht, waar je rechtsaf slaat naar Krimpen aan de Lek. Hier sla je met het pontje het water over naar Kinderdijk, zodat je weer uitkomt bij Alblasserdam.