Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 10th, 2018

ALBLASSERDAM – De brandweer is woensdagavond 10 oktober 2018 met spoed uitgerukt voor een brandmelding bij restaurant ’t Raedhuijs aan het Cortgene in Alblasserdam. Rond 20.40 uur zagen twee passanten dat er iets mis was bij het dak. Er was veel rook te zien. De passanten liepen naar binnen en maakten melding van wat zij zagen. Omdat even daarvoor ook de stroom was uitgevallen door kortsluiting in de afzuigkap, concludeerde de eigenaar van ’t Raedhuijs al snel dat er iets goed mis was. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

“Er is behoorlijke kortsluiting ontstaan tussen gemeente en bevolking”
ALBLASSERDAM  – Oud-politicus Gert de Groot (76) uit Alblasserdam roept de Alblasserdamse gemeenteraad op om nog eens kritisch te kijken naar de plannen voor de voorgenomen restauratie van het gemeentehuis en de plannen om de bibliotheek te verhuizen. “Van harte wens ik u een grondige herbezinning toe op deze buitengewoon onlogische en dure plannen,” zo schrijft hij. Verder vindt De Groot dat het geen verstandige keuze is om de bibliotheek aan de Ieplaan mee te verhuizen naar het gemeentehuis. “Een gesprek met de directie van de bibliotheek, maakt duidelijk dat het initiatief tot deze verhuizing níet van de bibliotheek is uitgegaan maar van de gemeente,” aldus De Groot in zijn brief aan de gemeenteraad en Alblasserdamsnieuws.nl. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
REGIO – Vanuit Alblasserdam kun je meerdere richtingen op om leuke motorroutes te vinden, maar het populairst is toch wel om naar het oosten te rijden de polder in. Je hebt hier prachtige dorpen en je kunt heerlijk langs de Lek rijden. Hieronder staan twee leuke routes om vanuit Alblasserdam te rijden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 9 oktober 2018 een man aangehouden voor openbare dronkenschap. Rond 16.45 uur kregen agenten de melding dat er een dronken persoon op een bankje bij het Scheldeplein zou zitten. Bij aankomst van de politie bleek dat de man de Reigerstraat in was gelopen en daar op straat in slaap was gevallen. “Die meneer hebben we met moeite wakker gekregen en aangehouden voor openbare dronkenschap,” aldus politiewoordvoerder Wim Erkelens. De man is meegenomen naar het politiebureau. Foto: ingezonden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.