ALBLASSERDAM – De junioren van jeugdbrandweer Alblasserdam zijn zaterdag 6 oktober 2018 landskampioen geworden. Teams vanuit het hele land waren naar de landelijke finale in Mijdrecht gekomen om daar te strijden voor de titel. Vanuit Alblasserdam deden de jeugdbrandweerleden Rudy Rozendaal, Lieke Roggeveen, Joost Boeser, Lotte Boeser, Yannick Parel, Bram Rozendaal en Mark Semenov mee. Deze 13, 14 en 15-jarigen werden uiteindelijk eerste. Zij ontvingen de kampioensschaal.

Het team uit Den Bommel werd tweede en de Zwollenaren werden derde. De laatste keer dat Jeugdbrandweer Alblasserdam eerste werd, is precies twintig jaar geleden. Burgemeester Jaap Paans is trots op de jonge Damdorpers en feliciteert hen via Twitter.

Rond 20.00 uur werden de jeugdbrandweerleden bij de kazerne in Alblasserdam feestelijk onthaald door de ‘echte brandweer’. Voor de kazerne waren brandweerwagens opgesteld en bij aankomst werden zwaailicht en sirene aangezet. Daarna werden de tieners gefeliciteerd.

Bij de wedstrijd ging het erom dat er op de juiste manier een gebouwbrand werd geblust en slachtoffers werden gered.