Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 6th, 2018

ALBLASSERDAM – Vijftien vrijwilligers hebben zaterdag 6 oktober 2018 zo’n 35 (ex) kankerpatiënten verwend in het ijsclubgebouw aan het Kortland in Alblasserdam. Pedicure Saskia Jongeneel uit Alblasserdam organiseerde voor de twaalfde keer een verwendag. Rond 10.00 uur werden de gasten ontvangen met koffie, thee en gebak. Vervolgens werd er met elkaar een potje bingo gespeeld. Halverwege de ochtend kwam locoburgemeester Arjan Kraijo langs. Hij vertelde: “Namens het gemeentebestuur en de gemeenschap van Alblasserdam, wil ik de dank overbrengen ook aan alle vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Laat jullie lekker verwennen. Ik denk dat het ook heel goed is om met elkaar de verhalen te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Ik wens jullie veel plezier.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bijna 600 mensen hebben zaterdag 6 oktober 2018 een bezoek gebracht aan het piratenfeest op de Alblasserdamse kinderboerderij. Het feest, dat werd gehouden vanwege het 9-jarig bestaan van Stichting Kinderboerderij De Plantage, startte om 12.00 uur. Al snel waren er tientallen bezoekers aanwezig. Er waren voor de kinderen verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder springen op een springkussen, ringgooien, varen met een boot, apenkooien, schatzoeken in het zand, een speurtocht en een eigen schatkist knutselen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De junioren van jeugdbrandweer Alblasserdam zijn zaterdag 6 oktober 2018 landskampioen geworden. Teams vanuit het hele land waren naar de landelijke finale in Mijdrecht gekomen om daar te strijden voor de titel. Vanuit Alblasserdam deden de jeugdbrandweerleden Rudy Rozendaal, Lieke Roggeveen, Joost Boeser, Lotte Boeser, Yannick Parel, Bram Rozendaal en Mark Semenov mee. Deze 13, 14 en 15-jarigen werden uiteindelijk eerste. Zij ontvingen de kampioensschaal. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 70-jarige man uit België is zaterdagmiddag 6 oktober 2018 lelijk ten val gekomen met zijn fiets. De wielrenner, die samen met vrienden een toertocht door Nederland maakt, reed over de Wilgenlaan achter winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Hij raakte daarbij de stoeprand van de draaicirkel, die daar in de weg is aangebracht. De man viel op zijn hoofd en raakte bewusteloos. Politie, ambulance en traumahelikopter werden gealarmeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 70-jarige man uit Ridderkerk is zaterdagmiddag 6 oktober 2018 met zijn fiets in een sloot gevallen. Dit gebeurde langs het Kortland in Alblasserdam. De man was al van zijn fiets gestapt en wilde even verderop gaan zitten, omdat hij zich niet helemaal goed voelde. Tijdens het lopen naar een zitgelegenheid, verloor de zeventiger zijn evenwicht en viel in de sloot. Zijn fiets kwam op hem terecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – 303 hardlopers hebben zaterdag 6 oktober 2018 deelgenomen aan de Molenloop van de Alblasserdamse Atletiekvereniging (AAA). Er waren dit jaar routes van 10 Engelse mijlen en 5 Engelse mijlen. Daarnaast was er voor de kinderen een ‘kidsrun’. De startschoten voor de Molenloop werden gegeven door sportwethouder Arjan Kraijo. Daarna renden de deelnemers vanaf sportpark Souburgh richting het molengebied bij Kinderdijk om later weer te finishen op het sportpark. De tocht werd begeleid door verkeersregelaars. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.