Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 5th, 2018

ALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdagavond 5 oktober 2018 uitgerukt voor een melding van koolmonoxide (CO) in een appartement in De Plantenaer aan de Plantageweg in Alblasserdam. Rond 20.30 uur werd de brandweer gealarmeerd omdat in de woning een CO-melder piepte. Metingen van de brandweer wezen uit dat er in de buurt van de nieuwe centrale verwarming in het appartement inderdaad koolmonoxide vrij kwam. De cv werd uitgeschakeld en de woning geventileerd. Een monteur is opgeroepen om de cv na te kijken. De bewoners bleven ongedeerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Alle Alblasserdamse basisschoolleerlingen krijgen in de week van 8 oktober 2018 op school een natuurpaspoort uitgedeeld. In dit paspoort staan vijftig activiteiten in de natuur die je gedaan zou moeten hebben voor je twaalfde verjaardag. Het bucketlistachtige paspoort wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met de natuur-bso van kinderopvang Wasko, het Alblasserdam Beweeg en Cultuur team (ABC-team), Scouting Alblasserdam en Kinderboerderij de Plantage. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De griend en het weiland aan de Blokweerweg in Alblasserdam is opgekocht door Alblasserdammer Marcel Schippers. Stichting De Groene Long, die de griend in de afgelopen jaren heeft onderhouden, is ‘zeer bezorgd’ over de ontwikkeling in het gebied. Marcel Schippers, wiens achtertuin grenst aan het natuurgebied, is voornemens om een deel van de door hem gekochte griend in stukjes te verkopen aan de overige buurtbewoners. “Een beeldbepalend stuk griend, van meer dan driehonderd jaar oud inruilen voor tuintjes met tulpen en hortensia’s? Nee toch zeker? Als dit kavels worden, wordt het een baggerzooi,” aldus Nel de Vries, voorzitter van De Groene Long. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – De praktijk van huidtherapeute Hicran Ovenc uit Alblasserdam bestaat deze week precies één jaar. Dit wordt aanstaande maandag, 8 oktober 2018, gevierd met een speciale actie: de eerste drie personen die maandag in de praktijk komen, krijgen een gratis gezichtsbehandeling. De zaak gaat om 9 uur open. Huidtherapie Hicran is gevestigd aan de Plantageweg 19 in Alblasserdam; in het voormalige pand van Uitzendbureau Randstad en werd precies een jaar geleden feestelijk geopend. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.