ALBLASSERDAM – Alle Alblasserdamse basisschoolleerlingen krijgen in de week van 8 oktober 2018 op school een natuurpaspoort uitgedeeld. In dit paspoort staan vijftig activiteiten in de natuur die je gedaan zou moeten hebben voor je twaalfde verjaardag. Het bucketlistachtige paspoort wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met de natuur-bso van kinderopvang Wasko, het Alblasserdam Beweeg en Cultuur team (ABC-team), Scouting Alblasserdam en Kinderboerderij de Plantage.

Diploma
Het initiatief voor dit paspoort komt van Jolanda Huigen, buurtsportcoach natuur en lid van het ABC team. ,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen lekker buiten spelen en ontdekken wat je allemaal kunt ondernemen in de natuur. Met dit paspoort willen we kinderen motiveren en uitdagen om de natuur in te gaan. Zodra alle activiteiten zijn afgevinkt, kunnen de kinderen een diploma ophalen bij de natuur-bso van kinderopvang Wasko”, legt Jolanda uit. Kinderen kunnen zelf aan de slag gaan maar ze kunnen zich ook aanmelden voor de activiteiten die de deelnemende organisaties aanbieden. Dit kan via de website www.abcalblasserdam.nl.

Kick-off
Op woensdag 17 oktober is er een kick-off waarbij de deelnemende partijen zich presenteren door een aantal activiteiten uit het paspoort aan te bieden. Dit gebeurt tussen 14.30 en 16.30 bij Scouting Alblasserdam aan de De Savornin Lohmanweg 40a, Alblasserdam. Aanmelden is niet nodig en iedereen met een paspoort is welkom.

De obstakelrun, die onlangs in Alblasserdam werd gehouden, was ook bedoeld om kinderen en ouders weer ‘ouderwets’ buiten te laten spelen in de natuur.