ALBLASSERDAM – Een 23-jarige man uit Alblasserdam is door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 550 euro voor het in bezit hebben van een gasrevolver. Het arrestatieteam deed op 6 juni 2017 in alle vroegte een inval in een woning aan de Korenbloemstraat in Alblasserdam. Daarbij werd een 9 mm gasrevolver van Smith & Wesson aangetroffen. Het voorhanden hebben hiervan wordt gezien als verboden wapenbezit (categorie 3).

De verdachte kwam tijdens de zitting niet opdagen en werd bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 550 euro. Voor elke dag dat de man in voorarrest heeft gezeten, gaat er 50 euro af. Hoeveel dagen de Damdorper in voorarrest heeft gezeten, was nog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie geeft daar binnenkort uitsluitsel over.

De revolver is in beslag genomen en wordt vernietigd.