NIEUW-LEKKERLAND – Voor het vijfde jaar op rij doet het team ‘Shae en Luna SugarFriends’, met deelnemers uit Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland mee aan het jaarlijkse hardloopevenement dat dit jaar de New York ‘mini’ marathon heet. Nieuw dit jaar is dat Luna van Aarle (13) uit Nieuw-Lekkerland en Shae Schults (14) uit Mijnsheerenland dit jaar ook zelf mee zullen doen aan het evenement. Samen met hun team gaan zij daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Diabetes Fonds. De New York ‘mini’ marathon vindt op zaterdag 6 oktober 2018 plaats in Rotterdam.

Bij Luna van Aarle uit Nieuw-Lekkerland en Shae Schults uit Mijnsheerenland werd eind 2013 de diagnose Diabetes Type 1 vastgesteld. Dit veranderde hun leven ingrijpend. Diabetes type 1 houdt in dat de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt, doordat het afweersysteem de cellen die insuline produceren uitschakelt. Daarom is het nodig om bij alles wat er gegeten wordt, zelf insuline toe te dienen voor middel van een spuit of pomp.

Het Diabetes Fonds
De opbrengst van het hardloopevenement gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Onderzoek brengt de toekomst sneller dichterbij. Een toekomst met betere behandelingen voor diabetes, zoals niet meer hoeven prikken en spuiten. Een toekomst met vrijheid, zonder angst voor nare gevolgen van diabetes.

Sponsors
Er zijn nog veel sponsors nodig, want hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer onderzoek er gedaan kan worden door het Diabetes Fonds naar genezing van Diabetes Type 1, zodat Luna, Shae en één miljoen andere mensen met diabetes weer een onbezorgd leven kunnen leiden. Sponsoren kan via https://www.newyorkminimarathon.nl/team/shae-en-luna-sugarfriends/ Daar is ook meer informatie over het evenement en het team te vinden.