REGIO – De wethouders Peter Verheij van Alblasserdam en Paul Verschoor van Molenwaard hebben maandag 1 oktober 2018 een symbolisch schildje uitgereikt aan operationeel directeur Roland Vos van Bayards Aluminium Constructies voor vijf jaar deelname aan de Techniekroute. Met het schildje roepen de gemeenten het bedrijf Bayards uit Nieuw-Lekkerland uit tot Regionaal Loopbaanbedrijf.

“Bayards stelt al vijf jaar de deuren open voor basisschoolleerlingen om ze kennis te laten maken met lokale technische bedrijven. Het bedrijf maakt altijd veel werk van de Techniekroute. Leerlingen krijgen een rondleiding en mogen zelf aan de slag met lassen en het boren van gaatjes. Meerdere medewerkers dragen hun steentje bij tijdens dit jaarlijkse evenement. Daarom werden op 1 oktober ook alle medewerkers in het zonnetje gezet door het uitdelen van gebak,” zo meldt de gemeente Molenwaard in een persbericht.

Achtergrond Techniekroute en schildje
De Techniekroute is in 2014 voor het eerst in Alblasserdam georganiseerd. Hier deden toen 9 bedrijven aan mee, waaronder Bayards. De Techniekroute is bedoeld om leerlingen uit het basisonderwijs kennis te laten maken met lokale technische bedrijven. Toen in 2016 de Techniekroute werd uitgebreid naar Nieuw-Lekkerland, heeft Bayards de overstap gemaakt naar deze Techniekroute. Ook in Papendrecht, Bleskensgraaf en Groot Ammers zijn inmiddels Techniekroutes en dit schooljaar sluiten ook Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam aan.

Er worden in de regio steeds meer activiteiten georganiseerd om leerlingen te helpen bij beroepsoriëntatie (Techniekroute, Onderwijsroute, VMBO Netwerkbijeenkomst). De gemeente Molenwaard meldt: “Om bedrijven te bedanken voor hun inzet en commitment is het initiatief genomen om een schildje uit te delen aan de bedrijven die vijf jaar mee hebben gedaan met één van deze initiatieven. Bayards doet mee met diverse activiteiten op het gebied van onderwijs. Zij hebben veel stagiaires, werken mee aan de Techniekroute, de VMBO-netwerkbijeenkomst in Papendrecht en hebben een samenwerking met TU Delft (solar boat) en het Nieuwe IJsselcollege in Krimpen a/d IJssel. Eerder heeft BNR nieuwsradio aandacht geschonken aan hun activiteiten met onderwijs.”