ALBLASSERDAM – Badmintonclub Alblasserdam heeft afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht met haar nachttoernooi 1500 euro opgehaald voor Stichting Voor Sara. Badmintonclub Alblasserdam (BCA) organiseerde het nachttoernooi in Sportcentrum Blokweer vanwege haar 50-jarig bestaan. Dit jubileumjaar staat in het teken van het goede doel Stichting Voor Sara. Deze stichting strijdt voor onderzoek naar de zeer zeldzame, ongeneeslijke spierziekte MDC1A. De stichting is opgericht door de ouders van Sara.

Bij de start van het nachttoernooi bedankte Bram Verbruggen van Stichting Voor Sara, BCA voor haar inzet voor de Stichting tijdens het jubileumjaar. De burgemeester opende vervolgens het nachttoernooi met de woorden: “Een mooi toernooi door Sarah voor Sara”, waarna hij namens het college een donatie deed in de collectebus.

Na een gezamenlijke warming up, verzorgd door het ABC-team, ging vervolgens voor alle 56 deelnemers het toernooi pas echt van start met de eerste wedstrijden. Twaalf teams hebben zonder te slapen de hele nacht spannende en leuke badmintonwedstrijden gespeeld.

Na een cooling down, verzorgd door Hannah Klaassen, werd er afgesloten met een gezamenlijk ontbijt verzorgd door Sportcentrum Blokweer. De eerste prijs, een boottocht over de Boezem voor 48 personen beschikbaar gesteld door Informatiepunt Alblasserdam, werd gewonnen door het team ‘Gisela & her minions’ uit de Hoeksche Waard.

Naast de opbrengsten van het inschrijfgeld is er geld opgehaald uit de loterij, verkoop van koffie, thee en suikerspinnen. In totaal is deze nacht 1500,- euro opgehaald Voor Sara.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi.

Burgemeester Jaap Paans met naast hem Bram Verbrugge, vader van Sara.