Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for oktober 1st, 2018

ALBLASSERDAM – In het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid trekt Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), van maandag 1 oktober tot en met vrijdag 5 oktober 2018, de wijken van Alblasserdam in om aandacht te vragen voor eenzaamheid. “Met de acties hoopt de SWA dat er een einde komt aan het taboe dat op eenzaamheid rust,” aldus de SWA in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 13 oktober 2018 wordt de jaarlijkse erwtensoep fiets- en wandeltocht gehouden. De tocht wordt georganiseerd door een aantal leden van het Inspire2LiveMusic classic team. De opbrengst van de tocht komt geheel ten goede aan de stichting SUPPORT CASPER, die strijdt tegen alvleesklierkanker. De rit wordt afgesloten met erwtensoep. “Het belooft een heel mooie dag te worden, genietend op de fiets of te voet door onze mooie Alblasserwaard en voor de fietser ook door de Biesbosch,” meldt de organisatie. Opgeven voor de tocht kan bij Hink Bultema via het mailadres [email protected] Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Badmintonclub Alblasserdam heeft afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht met haar nachttoernooi 1500 euro opgehaald voor Stichting Voor Sara. Badmintonclub Alblasserdam (BCA) organiseerde het nachttoernooi in Sportcentrum Blokweer vanwege haar 50-jarig bestaan. Dit jubileumjaar staat in het teken van het goede doel Stichting Voor Sara. Deze stichting strijdt voor onderzoek naar de zeer zeldzame, ongeneeslijke spierziekte MDC1A. De stichting is opgericht door de ouders van Sara. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – De wethouders Peter Verheij van Alblasserdam en Paul Verschoor van Molenwaard hebben maandag 1 oktober 2018 een symbolisch schildje uitgereikt aan operationeel directeur Roland Vos van Bayards Aluminium Constructies voor vijf jaar deelname aan de Techniekroute. Met het schildje roepen de gemeenten het bedrijf Bayards uit Nieuw-Lekkerland uit tot Regionaal Loopbaanbedrijf. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 6 oktober 2018 viert de Alblasserdamse kinderboerderij haar 9-jarig bestaan als stichting met een groot piratenfeest. Het feest start om 12.00 uur en is om 16.30 uur afgelopen. Er zijn voor de kinderen verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder springen op een springkussen, ringgooien, varen met een boot, apenkooien, schatzoeken in het zand, een speurtocht en een eigen schatkist knutselen. Ook zijn er pannenkoeken en andere lekkernijen te koop. Een activiteitenkaartje kost 1,50 euro. Kinderboerderij De Plantage is gevestigd aan de H.J. de Haanstraat in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Stichting Reanimatie Alblasserwaard geeft in de komende maanden, oktober en november, weer reanimatiecursussen in Alblasserdam. Een cursus duurt een avond. De kosten bedragen voor een beginnerscursus € 25,  een herhalingscursus kost € 10. De cursus vindt plaats in het gebouw van de postduivenvereniging aan de Randweg in Alblasserdam. Leen Punt van de stichting schrijft aan de redactie: “Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering riep Arie van ’t Zelfde zijn mede-gemeenteraadsleden op een cursus reanimatie te volgen. Zijn argumenten daarvoor waren duidelijk. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn beslissend. Als er binnen deze tijd gereanimeerd wordt, kan de gevolgschade beperkt blijven. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam gaat vanaf woensdag 3 oktober 2018 elke woensdag open voor het publiek tussen 13.30 en 14.30 uur. Iedereen is dan welkom om de Havenkerk te bezichtigen, stil te zijn, een kaarsje te branden of gewoon voor een kop thee of koffie. Er zijn gastheren en –vrouwen die het fijn vinden om een praatje met de bezoeker te maken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior en coverband Floqheart zorgen op zaterdag 6 oktober 2018 voor een concert in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. “Zowel samen als apart zorgen zij voor stevige rockmuziek. De muziek van Led Zeppelin, The Who, Amy Winehouse, Queen en Deep Purple is zo gearrangeerd dat zowel de harmonievereniging als de coverband goed tot hun recht komen. En dit levert soms spannende combinaties op,” belooft de organisatie. Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Dominique Capello. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.