Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september, 2018

NIEUW-LEKKERLAND – Langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is zaterdag 29 september 2018, onder grote belangstelling, een gedenkteken onthuld voor de bemanning van een bommenwerper die 75 jaar geleden, tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte. De onthulling  van het Mission Belle Memorial werd bijgewoond door meer dan 250 mensen uit de regio en door 36 Amerikaanse nabestaanden van de bemanning. Ook vertegenwoordigers van de Koninklijke Luchtmacht en de Amerikaanse ambassade waren aanwezig. De ceremonie werd afgesloten met een fly-over van twee Amerikaanse historische lesvliegtuigen. De vliegtuigen vlogen daarbij precies de route die de ‘Mission Belle’ vloog, voordat deze in de Lek terecht kwam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

PAPENDRECHT – De politie heeft zondag 30 september 2018 een elektrische fiets in beslag genomen na een achtervolging door Papendrecht. Agenten zagen een 38-jarige Papendrechter op het rijwiel over de Ketelweg rijden en gaven hem een stopteken. De man ging er echter vandoor en haalde snelheden van zestig kilometer per uur. Op het Oosteind wisten de agenten de man alsnog staande te houden.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Vijf jaar lang is er gewerkt aan een hogere en bredere dijk bij Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Groot-Ammers. De dijk bleek in 2007 onveilig te zijn. Zaterdag 29 september 2018 werd de officiële oplevering gevierd van het dijkversterkingstraject KIS (Kinderdijk-Schoonhovenseveer). Dit gebeurde met een feest op het nieuwe haventerrein in Streefkerk. Het was de bedoeling dat er afgesloten zou worden met een vuurwerkshow, maar daar stak Rijkswaterstaat op het laatste moment een stokje voor, omdat de veiligheidszone verkeerd zou zijn gemeten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – De politie heeft zaterdagavond 29 september 2018 bij Oud-Alblas twee personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de rotonde bij de N214 / Peilmolenweg bij Oud-Alblas werd een alcoholcontrole gehouden. 770 bestuurders werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs. Tegen twee bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt en tevens werden er rijverboden opgelegd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Bram Boer uit Nieuw-Lekkerland heeft vrijdag 28 september 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen uit hangen van burgemeester Dirk van der Borg. De Lekkerlander werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de woning van familie Boer aan de Lekdijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Een feestelijke dag aanstaande woensdag 3 oktober 2018 van 09.00 tot 20.00 uur bij DA Van Zessen en ’t Kaasmes in winkelcentrum Makado in Alblasserdam: bij beide winkels, die naast elkaar in het Makado gevestigd zijn, wordt een verwendag gehouden. Bij drogisterij Van Zessen wordt een beauty verwendag gehouden. Klanten krijgen op veel aankopen twintig procent korting. Verder kunnen mensen gratis hun nagels laten lakken, zijn er visagieworkshops en wordt er advies over gezonde voeding gegeven. ’s Avonds wordt een receptenboek verloot. Het is de achttiende keer dat de beauty verwendag bij DA Mooi Van Zessen wordt gehouden. Jan van Zessen: “Een mooi moment voor klanten om kennis te maken met alle nieuwe geuren en kleuren.”
Bij kaaswinkel ’t Kaasmes, die dit jaar twintig jaar bestaat, wordt een kaasverwendag gehouden. Eigenaar Sjaak Wols: “Klanten krijgen op 3 oktober twintig dubbeltjes korting op een kilo kaas. Verder is er een presentatie over happen van de plank.”

ALBLASSERDAM – Een 67-jarige vrouw uit Alblasserdam is zaterdagochtend 29 september 2018 van haar fiets gereden op de Plantageweg in Alblasserdam. De vrouw fietste langs Plantage45 en werd ter hoogte van de Van Eesterensingel over het hoofd gezien door de bestuurder van een busje. Een botsing volgde. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De vrouw is in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De zestiger thuisgebracht door een agente. Ook de fiets werd door de politie thuisgebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
Langs de Vinkenpolderweg in Alblasserdam zie je steeds meer bouwactiviteiten rondom het project ‘De Meander van Souburgh’. Wij namen een kijkje en stelden de vraag; Is dit ’t nieuwe Gooi van Alblasserdam? Kijk je mee naar vlog 4? In&Om is een initiatief van Steef! Makelaars en Besems Verzekeringen en Hypotheken BV.

 

ALBLASSERDAM – De vijf bollen, ter waarde van 30.000 euro, die tijdens de renovatie van het Scheldeplein in Alblasserdam in de cirkel op het plein zijn geplaatst, zijn bedoeld om op te spelen. Dat bleek afgelopen week tijdens de gemeenteraadscommissie in het gemeentehuis in Alblasserdam. Dat was niet bij iedereen helder, want Remco de Boer van de D66 vroeg zich bij de vergadering af wat er met het geld voor het speelelement was gebeurd. “Daar heeft de raad 50.000 euro beschikbaar voor gesteld en wij hebben het nog niet zien staan. Het lijkt nog niet te zijn gerealiseerd. We vragen ons af wanneer dat dan komt. Wij hopen dat dat zich niet op een ongunstige manier verhoudt tot die ongeveer 50.000 euro die aan het kunstwerk besteed is,” aldus De Boer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een scooter en een bestelauto zijn vrijdagmiddag 28 september 2018 met elkaar in botsing gekomen op de Staalindustrieweg in Alblasserdam. De scooterrijder, een dertiger uit Papendrecht, reed met zijn bromscooter over het fietspad en werd over het hoofd gezien door de bestuurder van de bestelauto die ter hoogte van het woonwagenkamp de weg op wilde rijden. Het zicht van beide bestuurders werd deels belemmerd door een hekwerk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een bestelwagen is vrijdag 28 september 2018 op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur, net na de bocht bij de vrachtwagenparkeerplaats. De bestuurder bleef ongedeerd. Het ongeval zou in een moment van onoplettendheid zijn gebeurd. Het voertuig raakte door de klap dusdanig beschadigd, dat er niet meer in gereden kon worden. De bedrijfswagen is door een berger van de weg gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Woensdag 31 oktober 2018 is er Cultureel Centrum Landvast (Haven 4 in Alblasserdam) een scholenmarkt voor de ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8. Het doel van de scholenmarkt is te informeren over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. Daarnaast presenteren diverse voortgezet onderwijs scholen in de regio zich. De avond start om 19.30 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een man is donderdag 27 september 2018 op het fietspad langs De Helling in Alblasserdam over de kop geslagen met een zogenoemde speedbike. De man fietste op de elektrische fiets richting Alblasserdam en sloeg door onbekende oorzaak over de kop. De man was na de val slecht aanspreekbaar. Omstanders boden hulp en belden 112. Twee ambulances kwamen ter plaatse. De fietser is per ambulance meegenomen. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog niet duidelijk. Een speedbike is een elektrische fiets die trapondersteuning geeft tot 45 kilometer per uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

MOLENAARSGRAAF – Een Cougar helikopter van defensie, met daaronder een zogenoemde bambi bucket heeft donderdag 27 september 2018 geholpen met blussen in Molenaarsgraaf. In het totaal werden er negen zakken met water boven het pand uitgestort. Per keer ging het om zo’n 2500 liter water. De brand in een loods aan de Polderweg-oost in Molenaarsgraaf brak rond 04.40 uur uit en was al snel uitslaand. De hulpdiensten schaalden op naar ‘grip2’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

MOLENAARSGRAAF – In een loods aan de Polderweg-oost in Molenaarsgraaf is donderdagochtend 27 september 2018 een grote brand uitgebroken. De brand ontstond rond 04.40 uur en was al snel uitslaand. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Rond 07.30 uur is opgeschaald naar ‘grip1’. Brandweer Alblasserdam is opgeroepen om de kazerne van Brandwijk te herbezetten en brandweer Nieuw-Lekkerland is opgeroepen om metingen te verrichten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.