NIEUW-LEKKERLAND – Bram Boer uit Nieuw-Lekkerland heeft vrijdag 28 september 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen uit hangen van burgemeester Dirk van der Borg. De Lekkerlander werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de woning van familie Boer aan de Lekdijk.

De heer Boer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Betrokkene, voorheen eigenaar van een tegelhandel, taxibedrijf en uitvaartonderneming, ontplooide de volgende activiteiten:

1972 – 2018 lid en voorzitter van EHBO-vereniging Nieuw-Lekkerland. Betrokkene is een bron van inspiratie voor andere EHBO’ers. Hij verzorgde o.a. oefeningen samen met de brandweer, cursussen voor hartreanimatie en AED-trainingen, de invoering van aed’s in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk en de advertenties voor het jaarlijkse boekje. Daarnaast was hij lotusslachtoffer en nam hij met de lotusgroep deel aan wedstrijden. Verder hielp hij bij de oliebollenactie waarvoor hij zijn bedrijfsterrein beschikbaar stelde. Ook stelde hij zijn terrein beschikbaar voor het bouwen en stallen van een calamiteitenwagen voor de EHBO-vereniging.

1993 – 2003  instructeur en examinator Jeugd EHBO op Basisschool De Schakel en P. van der Veldenschool te Nieuw-Lekkerland.

1994 – 2014 vrijwilliger bij de Ned. Hervormde Kerk te Nieuw-Lekkerland. Betrokkene vervoerde persoenen die niet zelfstandig naar de kerk konden komen.

De heer Boer zet zich ook in als voorzitter van de ANBO Nieuw-Lekkerland. Daarnaast stelde betrokkene zijn bedrijfsloods beschikbaar voor de kerk. Gedurende de verbouwing van de kerk werden iedere zondag twee diensten gehouden in de loods.

Ook nam hij zijn gehandicapte broer op in zijn gezin toen hun ouders overleden. Verder kocht betrokkene, in de tijd dat hij uitvaartondernemer was, de sterk verouderde aula op de begraafplaats van Nieuw-Lekkerland en heeft deze op laten knappen. Dit werd door de inwoners hoogst gewaardeerd.

Betrokkene maakte vele acties van verenigingen en clubs in het dorp mogelijk door het beschikbaar stellen van spullen, het verlenen van diensten of het schenken van gelden.