ALBLASSERDAM – Woensdag 31 oktober 2018 is er Cultureel Centrum Landvast (Haven 4 in Alblasserdam) een scholenmarkt voor de ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8. Het doel van de scholenmarkt is te informeren over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. Daarnaast presenteren diverse voortgezet onderwijs scholen in de regio zich. De avond start om 19.30 uur.

De gemeente Alblasserdam en de basisscholen uit het dorp organiseren deze avond om ouders/verzorgers en leerlingen te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs. Met de informatie die zij deze avond krijgen kunnen zij samen met hun kind bepalen welke open dagen zij de komende maanden met hun kind willen bezoeken.

Programma
Wethouder Dorien Zandvliet (Onderwijs) verwelkomt de belangstellenden om 19.30 uur. Daarna kunnen zij tot 21.00 uur naar de informatie-stands van de verschillende scholen uit de regio, kennismaken met leraren, vragen te stellen en brochures bekijken. De aanwezige scholen variëren in identiteit en niveau.