MOLENAARSGRAAF – Een Cougar helikopter van defensie, met daaronder een zogenoemde bambi bucket heeft donderdag 27 september 2018 geholpen met blussen in Molenaarsgraaf. In het totaal werden er negen zakken met water boven het pand uitgestort. Per keer ging het om zo’n 2500 liter water. De brand in een loods aan de Polderweg-oost in Molenaarsgraaf brak rond 04.40 uur uit en was al snel uitslaand. De hulpdiensten schaalden op naar ‘grip2’.

Brandweer Alblasserdam werd opgeroepen om de kazerne van Brandwijk te herbezetten en brandweer Nieuw-Lekkerland werd opgeroepen om metingen te verrichten. Naar omwonenden is een NL-Alert-bericht verzonden, waarin wordt geïnformeerd over de brand en wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Het sein ‘brand meester’ is inmiddels gegeven, maar er moet nog vele uren geblust worden om het vuur helemaal te doven. Van het pand is weinig over. Een kraan staat klaar om te starten met de sloop.

De brand heeft volgens de gemeente Molenwaard een ‘enorme impact’ op de gemeenschap.  Burgemeester Dirk van der Borg: “Het is een drama voor het bedrijf Montapacking. Een bedrijf dat midden in de Molenwaardse samenleving staat. Er werken veel mensen uit onze gemeenschap die hierdoor getroffen zijn. Ook biedt Montapacking onderdak aan medewerkers van Avres en Sterk@Werk, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is vreselijk voor de onderneming en alle mensen die hierbij betrokken zijn. Montapacking is een onderneming die midden in de samenleving staat en enorm investeert in een goede relatie met de gemeenschap. Hulp van ondernemers Polderweg is al aangeboden. Er wordt enorm meegeleefd door hen en andere ondernemers. We doen er alles aan om Montapacking te helpen.”