ALBLASSERDAM – Medio oktober gaat in Alblasserdam een nieuw jeugdorkest van start. Alle kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar die een instrument bespelen en (een beetje) noten kunnen lezen kunnen hieraan meedoen. Het orkest staat open voor alle soorten instrumenten: koperen blaasinstrumenten, houten blaasinstrumenten, strijk- & snaarinstrumenten, slagwerkinstrumenten en drums en toetsinstrumenten. De organisatie en leiding van het orkest is in handen van Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Elke dinsdag repeteert het nieuwe orkest van 18.00-18.45 uur in Landvast. De begeleiding van het orkest is in handen van Ivo Kouwenhoven. Ivo is zeker geen onbekende in de muziekwereld. Ivo componeert en heeft zijn eigen muziekuitgeverij. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van jeugd en opleidingsorkesten.

Natuurlijk gaat het nieuwe orkest ook optreden en zal het regelmatig te beluisteren zijn in Alblasserdam en omgeving.

Het nieuwe orkest heeft nog geen naam, er is daarom een prijsvraag uitgeschreven. Wie de leukste naam voor het orkest bedenkt, wint een mooie prijs en wordt in het zonnetje gezet tijdens het eerste concert.

Meer weten of aanmelden? Kijk op www.sdgalblasserdam.nl of stuur een bericht naar secretariaat@sdgalblasserdam.nl.