ALBLASSERDAM – Voor de twaalfde keer in de geschiedenis organiseert pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ uit Alblasserdam een gratis verwendag voor (ex) kankerpatiënten uit de regio. Samen met vijftien vrijwilligers hoopt Saskia op zaterdag 6 oktober 2018 zo’n 35 gasten te kunnen verwennen in het gebouw van de Alblasserdamse ijsclub aan het Kortland 40a. De Alblasserdamse vertelt: “We hopen de gasten weer een mooie en onvergetelijke dag te bezorgen.” Aanmelden kan tot en met 5 oktober.

Onderneemster Saskia Jongeneel begon twaalf jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. Het geeft elke keer weer zoveel energie en voldoening om mensen te kunnen helpen. Daar doen we het voor.”

Programma
De verwendag gaat zaterdag 6 oktober om 10.00 uur van start. De gasten worden ontvangen met koffie / thee en gebak. Vervolgens wordt er met elkaar bingo gespeeld. Rond het middaguur is er een lunch met salades en broodjes. Na de prijsuitslag gaan de aanwezigen met elkaar schilderen op voorgetekende doekjes. De gasten kunnen zich tussen de activiteiten door laten verzorgen door een nagelstyliste, een kapster, een fysiotherapeut en een visagiste. De band die andere jaren aanwezig was, komt dit jaar niet.

Fotograaf
“En tussen 10.30 en 12.00 uur is er een fotograaf aanwezig die portretfoto’s maakt. De gasten kunnen deze foto later gratis en ingelijst afhalen bij Foto Teunissen,” vertelt Saskia.

Sponsors
De verwendag wordt gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Fiore Bloemen, Hotel Van Krimpen (salades), ’t Kaasmes (broodbeleg), Albert Heijn(broden en frisdrank), Ron’s Bloemensjop (bloemen voor de gasten), de collega’s van Elly de Ruiter(geld), Foto Teunissen(afdrukken van de foto’s), Martin de Bruin (maken van de foto’s). De taart wordt dit jaar gemaakt door de vrijwilligers Stienie, Ruud en Frencis.

Gratis aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de verwendag, kunnen dit tot en met vrijdag 5 oktober 2018 doen bij Saskia Jongeneel via het telefoonnummer 078-6913851. Dankzij de bijdrage van de sponsoren, en die van de vrijwilligers, is de toegang voor de (ex) kankerpatiënten helemaal gratis.

De verwendag start om 10.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Saskia: “Maar iedereen mag zelf bepalen wanneer hij komt en gaat. Al is het wel leuk om tussen de middag gezamenlijk te eten.”