ALBLASSERDAM – Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) heeft in samenwerking met fotograferende Alblasserdammers een ansichtkaartenserie uitgebracht: Groeten uit Alblasserdam. Via sociale media werden Alblasserdammers opgeroepen om hun mooiste foto’s van het dorp in te sturen. Vanuit alle inzendingen werden de drie mooiste exemplaren gekozen. Deze foto’s werden gemaakt door Liesette Lorier, Arja Slagboom en Walter Bravenboer. Zij namen hun prijzen afgelopen week in ontvangst.

De opbrengst van de verkoop van de kaarten is voor de vierde editie van Kerstsaam; een evenement rond kerst voor eenzame en arme mensen.

De kaarten werden tijdens het Havenfestival voor het eerst te koop aangeboden. De ansichtkaarten kosten 1 euro per stuk, een set van 6 kaarten kost 5 euro. Ze zijn te koop bij SWA, Cortgene 20 en bij de molens in Kinderdijk.