PAPENDRECHT – De vier personen die zaterdag 22 september 2018 werden aangetroffen in een woning aan de Cremerstraat in Papendrecht, zijn door geweld om het leven gekomen. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de 32-jarige vader zijn 4-jarige zoon, zijn 6-jarige dochter en zijn vrouw van 32 om het leven bracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd. De moeder blijkt een medewerkster te zijn van de gemeente Alblasserdam. “En zo kreeg een op zich al heel aangrijpend bericht in de loop van de dag een nog verdrietiger karakter, ons geschokt en ten diepste getroffen samen brengend,” aldus burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam op Twitter.

De vrouw was volgens het Algemeen Dagblad werkzaam als medewerkster armoedebestrijding bij de gemeente Alblasserdam.

Zaterdagochtend 22 september kregen diverse hulpdiensten, waaronder brandweer Alblasserdam, even voor 11.00 uur melding van een uitslaande brand in een woning. Hulpverleners waren snel ter plaatse en toen zij de korte maar hevige brand hadden geblust, troffen ze de lichamen van de ouders en hun twee kinderen aan. Op de lichamen werden steek -en snijwonden aangetroffen.

Om te achterhalen wat er precies is gebeurd doet de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie nauwgezet onderzoek. De recherche doet buurtonderzoek en spreekt met getuigen en andere direct betrokkenen. De familie van de slachtoffers wordt bijgestaan door familierechercheurs.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Het onderzoek naar de toedracht van het familiedrama is in volle gang. Wellicht was u zaterdagochtend op straat en heeft u iets gezien of gehoord dat van belang is voor het onderzoek. Ook als u in de omgeving van de Cremerstraat woont en camerabeelden heeft, hoort de politie dat graag. Alle informatie is welkom. Bel naar 0900-8844 of als u liever anoniem blijft naar 0800-7000.

Foto en filmpje: Tiemen Schuit.