ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagmiddag 20 september 2018 tientallen automobilisten geattendeerd op het feit dat het niet toegestaan is om vanaf de Oude Torenweg (Alblasserdam uit) direct af te slaan naar Oud-Alblas. Sinds enkele maanden is het verplicht om eerst een rondje te rijden op de Wensveenrotonde en daarna af te slaan richting Oud-Alblas. Datzelfde geldt voor verkeer dat vanuit de richting van de Polderstraat komt.

Deze week vroeg Harold van Vliet van de SGP in Alblasserdam of er behalve op een rustige zondagochtend ook doordeweeks tijdens de spits gecontroleerd wordt op afslaand verkeer.

Gedragsverandering
Donderdag 20 september vond er een controle tijdens de spits plaats. Er werden nog geen boetes uitgeschreven. “We willen nu nog mensen bewust maken, maar daarna is het echt klaar. Vandaag wordt geïnventariseerd wat hier het probleem is. Er moet in ieder geval echt een gedragsverandering komen. Binnenkort wordt met de wijkagent overlegd voor een plan van aanpak,” aldus Edwin Tamboer, chef van het Team Verkeer Rotterdam.

Niet gezien
Tijdens de controle, die bewust opvallend werd gehouden, probeerden nog steeds tientallen mensen, onder toeziend oog van de politie, direct af te slaan naar Oud-Alblas. Sommigen verklaarden dat ze de borden niet hadden gezien, anderen vertelden dat ze de inhoud van het bord niet hadden begrepen en er waren er ook een paar die geen zin hadden om vanaf de rotonde in de file te gaan staan.

Evaluatie
Wethouder Arjan Kraijo liet deze week, tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis, weten dat er binnenkort nog een evaluatie op de ingevoerde maatregelen bij de kruising komt.

Aangepast
De kruising is afgelopen jaar aangepast en sinds enkele maanden geven borden aan dat, wie het dorp uit komt en naar Oud-Alblas af wil slaan, eerst een ronde moet maken over de verderop gelegen Wensveenrotonde. Dit om opstoppingen te voorkomen. Ook verkeer vanuit de Polderstraat dat recht over wil steken naar de Vinkenpolderweg / het Westeinde moet eerst via de rotonde rijden.