ALBLASSERDAM – De man die op  maandag 10 september 2018 een kassa meenam uit een auto van een ondernemer en daarna het park in Alblasserdam in vluchtte, blijkt nog steeds voortvluchtig te zijn. In de afgelopen weken waren er herhaaldelijk geruchten dat de dief opgepakt zou zijn, maar de afdeling persvoorlichting van de politie laat deze week weten dat de dief nog steeds niet aangehouden is. Van de verdachte zijn duidelijke beelden beschikbaar, maar die zijn nog niet vrijgegeven door de politie. De verdachte mag daarom nog niet herkenbaar gepubliceerd worden.

Verder lijkt er in de zaak een link te zijn met een zaak in Zwijndrecht. Daar werd vorige week vrijdag op de markt de aardappelboer bestolen van zijn dagopbrengst. Uit beelden blijkt dat in Zwijndrecht dezelfde huurauto gebruikt is als die in Alblasserdam in beslag is genomen.

De kassadief sloeg maandagmiddag 10 september rond 17.15 uur toe. Hij trok het portier van het voertuig van een ondernemer open en pakte de kassa. Uit camerabeelden blijkt dat de man de ondernemer in de gaten heeft gehouden en is gevolgd. Na de diefstal rende de man het Park Huis te Kinderdijk langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam in. De politie heeft direct na de melding met diverse agenten in het park gezocht. Ook werden een fiets en een scooter van een passant door de agenten geleend, om daarmee makkelijker te kunnen zoeken. De politiehelikopter was niet beschikbaar om mee te zoeken. Aan het begin van de avond werd de zoekactie in het park beëindigd. De kassa was door de man, tijdens zijn vlucht, in de bosjes gegooid. Deze is teruggevonden. Het geld bleek er nog in te zitten.

De huurauto, die de man had achtergelaten in de wijk Waterland in Alblasserdam, werd door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

De beelden en sporen hebben tot nu toe nog niet tot een aanhouding geleid.

Heeft u tips over de diefstal en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de politie via het nummer 0900-8844.