ALBLASSERDAM – Een 16-jarige jongen is zaterdagavond 15 september 2018 onwel geraakt door overmatig drankgebruik. De tiener raakte rond 21.00 uur onwel bij de Haven aan de kant van het Raadhuisplein in Alblasserdam. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. De jongen, die voor aankomst van de hulpdiensten, het gemeentehuis in was gedragen, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vrienden en vriendinnen van de 16-jarige waren hevig ontdaan van het voorval en vielen elkaar huilend in de armen. Hoe het intussen met de jongen is, is nog niet bekend.

Behalve de 16-jarige, werd er nog zo’n vijf dronken kinderen aangetroffen. Zij werden door de politie en gemeente overgedragen aan de hulpdiensten.

Bij de toegangscontrole rondom het feestterrein aan de Haven werd diverse keren alcohol in beslag genomen van enkele jeugdigen, meldt de burgemeester op Twitter. “In alle gevallen worden namen genoteerd en worden ouders geïnformeerd,” aldus burgemeester Jaap Paans.