ALBLASSERDAM – In de oude boerderij aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam, die afgelopen donderdag grotendeels in vlammen op ging, is toch nog een beetje asbest gevonden. In het rookkanaal van de woning zit nog een asbest pijp. Eigenlijk was het de bedoeling dat het pand dezelfde dag nog afgebroken zou worden, maar de sloopwerkzaamheden werden halverwege de avond, vanwege de aangetroffen asbest, stilgelegd.

Zaterdag 15 september 2018 wordt de betreffende pijp, in opdracht van de eigenaar van het perceel, uit het rookkanaal verwijderd. De verdere sloop van de oude boerderij van wijlen boer Blom, start zo snel mogelijk na de sanering.

Verder is overleg tussen de eigenaar van het gebouw en de Historische Vereniging, over de mogelijkheid om ornamenten die deel uitmaakten van de boerderij over te nemen.

De oude boerderij ging donderdagmiddag in vlammen op, nadat vijf kinderen in het pand met vuur hadden gespeeld. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Nadat het vuur was geblust, bleek het pand, dat al jarenlang leeg staat, zo instabiel te zijn, dat men tot de conclusie kwam dat er zo snel mogelijk gesloopt moest gaan worden. Dezelfde avond werd een deel van het pand al gesloopt. In de boerderij stonden geen waardevolle spullen meer.

Wim Roos van de gemeente Alblasserdam (rechts) sluit zijn laatste piketdienst af in actie. Burgemeester Paans bedankte Wim voor al zijn beschikbaarheid.