ALBLASSERDAM – Het team van garagebedrijf Bochanen heeft woensdagavond 12 september 2018 de vijfde editie van de vlottenrace gewonnen. Het team dat vorig jaar ook al eerste werd, won in de finale van beveiligingsbedrijf Antrada, dat dus tweede werd. Team Hoek Bouw werd derde. In het totaal deden twintig teams mee aan de wedstrijd. Ook burgemeester Jaap Paans en de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet deden mee. Hak BV, dat de eerste drie edities won, deed dit jaar niet mee. De vlottenrace is onderdeel van het Havenfestival dat deze week in het Damdorp plaatsvindt.

De vlotten waarmee gevaren werd, waren gebouwd door Scouting Alblasserdam. De reddingsbrigade en de politie waren aanwezig om de veiligheid op het water in de gaten te houden. Voorafgaand aan de race zorgde Wasko voor een ‘warming up’ van de deelnemers (zie filmpje)

Ondanks de (mot)regen genoten publiek en deelnemers van de wedstrijd.