Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 13th, 2018

ALBLASSERDAM – De oude, leegstaande boerderij aan de Vinkenpolderweg 1 in Alblasserdam is donderdagmiddag 13 september 2018 in vlammen op gegaan. De brand ontstond rond 16.00 uur, nadat een vijftal spelende kinderen met vuur en marshmallows bezig waren geweest. De kinderen dachten dat het vuurtje al uit was. Dat bleek niet zo te zijn. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en ontstond er een grote rookwolk boven het dorp. De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht kwamen met spoed ter plaatse om het vuur te doven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft een vergunning aangevraagd voor de verbouwing van de werf aan de Marineweg 1 in Alblasserdam. Oceanco wil graag de ‘oude’ loods opknappen, verlengen en verhogen. Woensdagavond 12 september 2018 werden de omwonenden, tijdens een informatieavond in Landvast, op de hoogte gebracht van de plannen. Meer dan 200 buurtbewoners en gemeenteraadsleden kwamen langs om de plannen te bekijken. Een deel van de bewoners heeft geen bezwaar en is blij dat het verouderde pand wordt opgeknapt. Een ander deel is echter fel tegen het uitbreidingsplan, omdat deze bewoners van De Hellingen vrezen dat zij hun huidige uitzicht op de rivier kwijtraken en minder zon hebben. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het team van garagebedrijf Bochanen heeft woensdagavond 12 september 2018 de vijfde editie van de vlottenrace gewonnen. Het team dat vorig jaar ook al eerste werd, won in de finale van beveiligingsbedrijf Antrada, dat dus tweede werd. Team Hoek Bouw werd derde. In het totaal deden twintig teams mee aan de wedstrijd. Ook burgemeester Jaap Paans en de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet deden mee. Hak BV, dat de eerste drie edities won, deed dit jaar niet mee. De vlottenrace is onderdeel van het Havenfestival dat deze week in het Damdorp plaatsvindt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.