ALBLASSERDAM – De man die maandagmiddag 10 september 2018 rond 17.15 uur een kassa met geld meenam vanuit een auto in Alblasserdam, is nog niet gepakt. Wel heeft de politie in de wijk Waterland in Alblasserdam zijn huurauto aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn er diverse sporen veiliggesteld, die nader onderzocht zullen worden door de politie.

De man trok aan het eind van de middag een auto open en pakte daaruit de kassa. De man is daarna Park Huis te Kinderdijk langs de Van Hogendorpweg in gevlucht. De politie heeft met diverse agenten in het park gezocht. Ook werden een fiets en een scooter van een passant door de agenten geleend, om daarmee makkelijker te kunnen zoeken. De politiehelikopter was niet beschikbaar om mee te zoeken. Aan het begin van de avond werd de zoekactie in het park beëindigd.

De kassa was door de man, tijdens zijn vlucht in de bosjes gegooid. Deze is teruggevonden. Het geld bleek er nog in te zitten.

De politie is nog op zoek naar meer informatie over de diefstal. De dader is een getinte man. Hij is rond de 18 en 20 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. De man droeg een zwart shirt en een donkere broek.

Heeft u tips over de diefstal? Laat het weten via de politie via het nummer 0900-8844.