ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben zaterdag 8 september 2018 een bezoek gebracht aan de eerste editie van Concert op de Alblas in Alblasserdam. Vanaf een ponton op het water, nabij de Dam, werden er optredens gegeven door zangeres Do, de Alblasserdamse coverband Unbend, Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria in big bandformatie en een dj. Het evenement werd dit jaar voor het eerst gehouden en werd georganiseerd door de stichting Op De Alblas. De catering werd verzorgd door de omliggende horecagelegenheden van Le Barrage, Blieck’s Point en het Wapen van Alblasserdam.
De opstelling op het ponton werd gericht naar de sluis op de Dam en was ook vanaf Le Barrage en vanuit de Polderstraat te zien en te horen. Bootjes waren welkom om aan te meren rondom het ponton en langs de kant van het water. Rond 23.00 uur was het evenement afgelopen.