KINDERDIJK – Vele honderden mensen hebben vrijdag 7 september 2018 een bezoek gebracht aan de jaarlijkse molenmarkt in Kinderdijk. De braderie ging rond 17.00 uur van start. Ook dit jaar waren er weer tal van kraampjes met sieraden, kleding, boeken, cadeauartikelen, oliebollen en nog veel meer. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de speeltuin ´t Balkengat in Kinderdijk.

Op de Christineweg werd een kinderrommelmarkt gehouden, waarvan de kinderen de opbrengst zelf mochten houden. Een vrolijke noot op de markt werd verzorgd door de feestband Nootvoorziening. De organisatie van de molenmarkt was in handen van de vrijwilligers van speeltuincomité van ´t Balkengat.

De molenmarkt vindt jaarlijks plaats in de verlichtingsweek. De hele week staan de molens van Werelderfgoed Kinderdijk in de schijnwerpers. Bezoekers vanuit de hele wereld komen hiervoor naar Kinderdijk om dit schouwspel te zien en te fotograferen. De molens zijn nog tot zaterdag 8 september verlicht. De dijk (Molenstraat) is opgesierd met verlichte dijkmolens en gevelverlichting.

Tekst, foto’s en filmpje: Peter Stam.