Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 8th, 2018

ALBLASSERDAM – In de weilanden achter het Kortland, nabij het IJsclubgebouw in Alblasserdam is zaterdag 8 september 2018 voor het eerst een modder –en obstakelrun gehouden. Het evenement ‘Young Lions Run Family Edition’ ging in de ochtend van start. Verspreid over de dag deden 250 mensen mee. De deelnemers trotseerden vijftien obstakels. De organisatie was in handen van Steve Peeters, Gerard Schoonewil en Patrick Kwakernaak. Volgend jaar wordt het evenement weer georganiseerd. Later volgt meer tekst. Hieronder alvast de foto’s van vandaag. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vele tientallen kinderen hebben zaterdag 8 september 2018 een bezoek gebracht aan de grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam. Daar werd het 85-jarig jubileum van de speeltuin gevierd. Vanaf 11.00 tot 16.30 uur konden kinderen gratis in de speeltuin komen spelen. Verder was er een verloting met veel leuke cadeaus en een fiets als hoofdprijs. De kinderen genoten volop. De speeltuin draait al 85 jaar lang op de inzet van vrijwilligers van de Speeltuin Vereniging Kinderdijk. (SVK). Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In één week tijd zijn in Alblasserdam twee scooters en een fiets gestolen. Zaterdagochtend 8 september 2018 meldt Reinier Korporaal dat zijn snorscooter, met het kenteken DLF46V is gestolen vanaf de Wilgenlaan in Alblasserdam. De diefstal vond tussen dinsdag 4 september 21.00 uur en donderdagmiddag 6 september 15.00 uur plaats. De snorscooter, die geparkeerd stond bij achteringang van de Hema, is een jaar oud. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij het pand van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) aan het Cortgene in Alblasserdam is zaterdag 8 september 2018 om 10.00 uur het startsein gegeven voor de fiets –en wandelroute door het dorp in het kader van de nationale Open Monumentendag 2018. Deelnemers krijgen door middel van fotoborden, informatie over bedrijven die in Alblasserdam  gevestigd waren, soms nog gevestigd zijn of iets met de scheepsbouw te maken hadden/hebben. Veel van deze bedrijven hadden hun klanten niet alleen in Nederland en Europa, maar soms ook over de hele wereld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdagavond 6 september 2018 een 79-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in de Kalmoes in Alblasserdam. De man zou nog een gevangenisstraf open hebben staan van anderhalve maand. Toen de politie bij hem aan de deur kwam, weigerde de Alblasserdammer mee te werken. Hij deed de deur op slot en liet de agenten voor de deur staan. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De afgelopen dagen is er op en rondom de Alblas in Alblasserdam hard gewerkt. Nabij de Dam is een groot ponton geplaatst voor het concert dat zaterdagavond 8 september 2018 wordt gehouden. Er zijn vanavond optredens van zangeres Do, coverband Unbend, Soli Deo Gloria in big band formatie en een dj. Het evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden en wordt georganiseerd door de stichting Op De Alblas. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – Vele honderden mensen hebben vrijdag 7 september 2018 een bezoek gebracht aan de jaarlijkse molenmarkt in Kinderdijk. De braderie ging rond 17.00 uur van start. Ook dit jaar waren er weer tal van kraampjes met sieraden, kleding, boeken, cadeauartikelen, oliebollen en nog veel meer. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de speeltuin ´t Balkengat in Kinderdijk. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.