NIEUW-LEKKERLAND – Ruim vijftig buurtbewoners hebben donderdagavond 6 september 2018 met elkaar gegeten in de Tjasker in Nieuw-Lekkerland. Het buurtfeest werd gewonnen door Ruth Hoosemans tijdens een actie van aardappelverwerker Aviko. Via Facebook konden mensen kans maken op het winnen van ‘De Buurttafel’. Ruth vulde in dat zij graag zou winnen, zodat zij haar buurtgenoten daarmee beter zou kunnen leren kennen, omdat er de laatste tijd veel nieuwe mensen in de buurt zijn komen wonen.

“Geweldig initiatief van Ruth om het contact in de buurt te verstevigen! Daar helpen we graag aan mee met de Aviko buurttafel,” zo laat het bedrijf via Facebook weten.

Ruth mocht in het totaal vijftig mensen uitnodigen. “Dat was wel lastig, want je moet dan wel keuzes maken. Ik heb gekozen voor de direct omwonenden en gezinnen die het verdienen.”

Even na 18.00 uur begon het buurtfeest. Kinderen hielpen bij het serveren van het eten en drinken. Rond 21.00 uur was het afgelopen.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met haar Buurttafelcampagne mensen wil verbinden door de liefde voor eten met elkaar te delen en samen plezier te beleven.