ALBLASSERDAM – Een bijzonder moment deze week voor de 6-jarige Gernand Janse uit Alblasserdam. De zieke jongen kreeg donderdag 6 september 2018 een ‘high five’ van koning Willem-Alexander in het Erasmus MC in Rotterdam. De koning was daar om het verbouwde ziekenhuis te openen. Gernand stond met zijn opa en oma, tante, broer en neefjes in de hal klaar om een glimp van de koning op te vangen.

Erna Janse, de moeder van Gernand vertelt: “Er was vooraf niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar wij wisten via via dat de koning langs zou komen. In het Erasmus MC kwamen Gernand en de familie een politieagent tegen en die was heel aardig en gaf een hele leuke plek. Zodoende konden ze van heel dichtbij de koning zien.”

Dag koning!
Bij aankomst van Willem-Alexander riep Gernand ‘Dag koning!’. Een paar uur later wachtte de jonge Damdorper de koning nog een keer op bij de uitgang. Nadat hij opnieuw ‘Dag koning!’ riep, liep de koning naar hem toe en vroeg hij: “Hay, ben je daar weer? Ben je klaar voor een ‘high five’?” Vervolgens geven de twee elkaar ‘de vijf’. “Hij vond het helemaal geweldig en is er trots op,” vertelt zijn moeder.

Ziek
Gernand heeft een aangeboren, zeldzame ziekte waardoor hij ernstige problemen met zijn longen en darmen heeft. Hierdoor is hij vaak in het Sophia Kinderziekenhuis, dat verbonden is met het Erasmus MC. Ook de komende tijd verblijft de jongen in het ziekenhuis. Erna: “Sinds vorige week krijgt hij zaterdag –en zondagverlof en mag hij een paar uur mee naar huis.”

Filmpje: RD.nl