Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 6th, 2018

ALBLASSERDAM – Sinds  woensdag 5 september 2018 staat het wereldrecord voor ‘de langste taalles’ officieus op naam van Stichting Welzijn Alblasserdam. Dat meldt de stichting donderdag 6 september in een persbericht. Van 08.30 uur tot 20.30 uur gaven vrijwillige taalcoaches ononderbroken les aan mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Voor een officiële vermelding in het Guinness Book of Records is een minimum van 24 uur nodig. Dit was in eerste instantie de doelstelling, maar al snel bleek dat iets te ambitieus. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Er is een koper voor het terrein van staalbedrijf Nedstaal dat 31 januari 2017 failliet werd verklaard. De grond is nu nog eigendom van Ruigenhil Vastgoed BV, maar wordt binnen een paar maanden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Dat bevestigt Maron Rietveld van Ruigenhil Vastgoed. Burgemeester Jaap Paans laat in een interview in het Algemeen Dagblad weten blij te zijn met deze ontwikkeling. Verder hoopt Paans, die in zijn jeugd zelf een bijbaan had in de kantine van Nedstaal, dat er, net als vroeger weer veel mensen op het terrein aan de slag gaan. Paans in het AD: “Bij Nedstaal werkten ooit een paar duizend mensen. We willen ook weer 2000 banen terug.” Dat lukt volgens hem niet zonder steun van de Drechtsteden en de provincie. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Deze week is door de Drechtraad de ‘Groeiagenda 2030: Goed leven in de Drechtsteden’ vastgesteld. Hierin is onder meer de ambitie opgenomen om te groeien naar een regio met meer dan 300.000 inwoners. Om dat doel te bereiken, willen de gemeenten de komende jaren 25.000 nieuwe woningen bouwen. Verder willen de Drechtsteden koploper zijn als het gaat om energietransitie. De komende jaren wil de regio losgaan van aardgas, benzine, diesel en andere fossiele energie. Onder de Drechtsteden vallen de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.