Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for september 3rd, 2018

KINDERDIJK – De molens bij Kinderdijk zijn deze week tussen 20.00 en 23.00 uur verlicht. Maandagavond 3 september 2018 was de eerste dag dat de molens in de schijnwerpers stonden. Langs de fietspaden en op de bruggen bij het Werelderfgoed waren tientallen fotografen aanwezig om het schouwspel vast te leggen. Ook vanaf het water werd vanaf rondvaartboten en particuliere bootjes genoten van de uitgelichte objecten. Dit jaar waren de molens voor het eerst uitgelicht met vier led-lampen in plaats van twee halogeenlampen. Dit zorgde voor warmer, geler licht rondom de molens. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn de eerste boetes uitgedeeld aan automobilisten die bij de kruising Vinkenpolderweg / Oude Torenweg in Alblasserdam direct afsloegen naar de Vinkenpolderweg richting Oud-Alblas. De kruising is afgelopen jaar aangepast en sinds enkele maanden geven borden aan dat, wie het dorp uit komt en naar Oud-Alblas af wil slaan, eerst een ronde moet maken over de verderop gelegen Wensveenrotonde. Dit om opstoppingen te voorkomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De JC Smitsluis in de Middelkade in Alblasserdam is gestremd. De sluis kampt met een technisch mankement. De JC Smitsluis is gesitueerd in de Middelkade, tussen het Achterwaterschap en het Nieuwe Waterschap. Waterschap Rivierenland onderzoekt nu de schade. De sluis tussen het Nieuwe Waterschap en het Achterwaterschap is gewoonlijk twee keer per dag in werking. De stremming duurt waarschijnlijk tot en met woensdag 5 september 2018. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vandaag, maandag 3 september 2018, is het precies 85 jaar geleden dat de grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam werd geopend. Om dit te vieren is er aanstaande zaterdag, 8 september, een groot feest in de speeltuin. Vanaf 11.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen gratis in de speeltuin komen spelen. Verder is er een megaverloting met zes rondes. Bij de eerste vijf rondes is de inleg vijftig cent en bij de laatste ronde kost een lot één euro. Tijdens die laatste ronde is er een kinderfiets te winnen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Phebe Toes 20 augustus is de baby van de maand augustus

Advertorial
ALBLASSERDAM – Verloskundigenpraktijk De Bakermolen uit Alblasserdam presenteert de ‘Bakermolenbaby’s’ van de maand augustus 2018 op Alblasserdamsnieuws.nl. Bewonder al deze lieve baby’s! Alle ouders veel geluk gewenst met hun ‘kleintje’. Als aardigheidje kunnen bezoekers een stem uitbrengen. De baby met de meeste stemmen wordt dan ‘baby van de maand’ en wint een kleine fotoshoot en een foto op een houtblok cadeau. Voor de baby’s op de plaatsen twee en drie wordt een gratis babygymnastiekles beschikbaar gesteld. Uiteraard heeft de ‘verkiezing’ niets te maken met de mooiste / liefste / leukste, want dat zijn ze allemaal.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.