ALBLASSERDAM – Vandaag, maandag 3 september 2018, is het precies 85 jaar geleden dat de grote speeltuin aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam werd geopend. Om dit te vieren is er aanstaande zaterdag, 8 september, een groot feest in de speeltuin. Vanaf 11.00 tot 16.30 uur kunnen kinderen gratis in de speeltuin komen spelen. Verder is er een megaverloting met zes rondes. Bij de eerste vijf rondes is de inleg vijftig cent en bij de laatste ronde kost een lot één euro. Tijdens die laatste ronde is er een kinderfiets te winnen.

Verder kunnen kinderen zaterdag touwtje trekken, zich laten schminken, envelop trekken en een ballon laten vouwen. De entree tot de speeltuin is gratis. Een aantal activiteiten kost geld. (50 cent). Iedereen is van harte welkom in de speeltuin die al 85 jaar lang draait op de inzet van vrijwilligers van de Speeltuin Vereniging Kinderdijk. (SVK).