ALBLASSERDAM – Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagochtend 1 september 2018 met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal langs de Oude Torenweg in Alblasserdam gereden. De bovenkant van de paal brak af en bleef aan stroomdraden boven de weg hangen. De paal kwam ook dermate scheef te staan, dat de politie de rijstrook ‘dorp uit’ afsloot en het verkeer ging regelen. Na anderhalf uur werden de stroomdraden los geknipt en de loshangende lampen naar beneden gehaald.

Ook de naambordjes werden van de paal gehaald. Daarmee was het gevaar geweken en kon de weg weer worden vrijgegeven. De rest van de lantaarnpaal wordt binnenkort weggehaald.

De vrachtwagenchauffeur, die zijn gegevens bij de politie heeft achtergelaten, wilde file op de A16 en A15 ontwijken. Toen hij zag dat hij met zijn vrachtwagen niet mocht afslaan, wilde hij keren. Daarbij raakte hij de paal. De paal zou vrijdag ook al aangetikt zijn door een andere vrachtwagen.

Vorige week donderdag stond het verkeer bij de Oude Torenweg / Vinkenpolderweg ook al in de file vanwege een groot transport dat de onlangs vernieuwde kruising niet over kwam.

Eerder deze maand werd het paaltje van de middengeleider kapot gereden.

“Alblasserdam wil woningen bouwen maar door deze prachtige kruising zijn de heistellingen haast niet te bereiken,” zo liet Adri Schouten afgelopen week weten. Foto: Adri Schouten.

 

Halverwege augustus werd de paal van de middengeleider al omver gereden.