Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for augustus, 2018

NIEUW-LEKKERLAND – Hildo de Lange uit Nieuw-Lekkerland heeft vrijdagavond 31 augustus 2018 afscheid genomen van brandweer Nieuw-Lekkerland. De Lange, die zo’n 28 jaar actief was bij de vrijwillige brandweer in het Lekdorp, werd rond 20.00 uur opgepiept door de meldkamer. In de melding stond: “Hildo opkomen kazerne; tijd voor andere dingen”. Niet veel later kwam de brandweerman uit zijn woning aan de Moeraszegge gelopen. Tegelijkertijd kwamen Hildo’s collega’s met een brandweerwagen, met zwaailicht en sirene, de straat in gereden om hem op te halen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In 1984 werd er voor het eerst over een nieuwe sporthal gesproken en vrijdag 31 augustus 2018 was het zover: Sporthal Molenzicht op het sportpark aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam werd feestelijk geopend. Enkele honderden mensen, waaronder veel leden van korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO waren hierbij aanwezig. Wethouder Arjan Kraijo verrichtte de openingshandeling door met een schoonmaakwagentje door een lint te rijden. De wethouder zei in zijn toespraak: “Er was veel vasthoudendheid voor nodig, maar het resultaat is er. Wat een fantastische parel heeft Alblasserdam gekregen.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Docenten van het openbaar basisonderwijs gaan op woensdag 12 september 2018 staken. Ouders van de kinderen op de openbare basisscholen Het Palet en ’t Nokkenwiel zijn vrijdag 31 augustus 2018 hierover ingelicht. In een brief aan de ouders legt Aat van Genderen, Algemeen directeur-bestuurder van de Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam uit waarom er wordt gestaakt. “Wij hopen echter dat het signaal dat uitgaat van deze actie, de politiek zal aanzetten de stappen te zetten die nodig zijn om uw kinderen en onze leerlingen ook in de toekomst goed onderwijs te kunnen bieden,” aldus Van Genderen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
Vandaag is de officiële opening van de nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht. Een langgekoesterde droom van velen is daarmee werkelijkheid geworden. Wij zijn trots op deze mooie, nieuwe sporthal in Alblasserdam en wensen alle sporters alvast heel veel plezier. Kijk je mee naar vlog 3? In&Om is een initiatief van Steef! Makelaars en Besems Verzekeringen en Hypotheken BV.

ALBLASSERDAM – Na maanden van onzekerheid is er duidelijkheid over de bestemming van het pand van Dirk van den Broek aan de Sportlaan in Alblasserdam. Medio 2019 opent supermarkt Plus een winkel aan de Sportlaan 1 in Alblasserdam. Dirk van den Broek verhuist binnenkort naar een nieuw pand dat nog in aanbouw is op het oude Bochanenterrein langs de Plantageweg in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 30 augustus 2018 bij de Wrakkenplaats bij De Helling in Alblasserdam een flinke verkeerscontrole gehouden. Zo’n twintig agenten, waaronder een aantal agenten in opleiding, controleerden in het totaal 83 voertuigen. Er werd daarbij onder meer gekeken naar de staat van het voertuig. Verder werd gecontroleerd of de bestuurder in het bezit was van een geldig rijbewijs en niet onder invloed van alcohol was. Omdat agenten acties houden voor een betere cao werden er weinig boetes uitgeschreven. 54 mensen kregen slechts een waarschuwing voor een overtreding. Alleen voor de zware overtredingen werd beboet.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Bij een woning aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is ingebroken. De inbraak werd donderdag 30 augustus 2018 aan het begin van de middag ontdekt. De inbreker (s) kwam (en) binnen door een raam aan de voorkant van de woning open te breken. Er werden onder meer sieraden en pasjes gestolen. De recherche van de politie doet onderzoek naar de sporen Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft op 28 augustus besloten een woning aan de Maasstraat in Alblasserdam tijdelijk te sluiten, omdat het pand werd gebruikt voor drugshandel door een van de bewoners. De sluiting vindt plaats met ingang van 30 augustus 2018 voor de periode van drie maanden (tot 30 november 2018). De overige bewoners is onder voorwaarden tijdelijk (vervangende) woonruimte aangeboden. Dat meldt de gemeente Alblasserdam in een persbericht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

STREEFKERK – Een personenauto en een trekker zijn woensdagmiddag 29 augustus 2018 frontaal op elkaar gebotst op de Middenpolderweg (N480) ter hoogte van Streefkerk. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur tijdens een flinke regenbui. De trekker reed richting Nieuw-Lekkerland en de auto richting Groot-Ammers. Door onbekende oorzaak botsten de twee op elkaar. In eerste instantie leek het zo ernstig, dat behalve de ambulance, ook de traumahelikopter werd opgeroepen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kwaliteit van het zwemwater in het Lammetjeswiel is weer in orde. Dat meldt de Omgevingsdienst Midden-Holland op de website www.zwemwater.nl. De afgelopen warme zomerweken was er regelmatig sprake van te hoge concentraties blauwalg in de natuurplas waardoor zwemmers het advies kregen niet of op eigen risico het water in te gaan. Uit de laatste controle is duidelijk geworden dat het water weer in orde is en dat er weer gezwommen kan worden.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Justitie heeft tegen een man en vrouw uit Leerdam, die onder meer toesloegen in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland, straffen geëist. De twee worden verdachte van het verkopen van valse toegangskaarten voor concerten en het wegrijden na het tanken zonder te betalen. Tegen de 25-jarige vrouw eiste het Openbaar Ministerie 120 uur werkstraf, waarvan zestig uur voorwaardelijk en tegen de 29-jarige medeverdachte en ex-vriend van de vrouw werd een half jaar cel geëist. De rechtbank doet over één week uitspraak. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In het Veenmos, nabij supermarkt Dirk in Alblasserdam, is deze week iemand tegen de auto van Carlo Bijl gebotst. Aan de zijkant van de auto is een flinke deuk ontstaan. Carlo komt graag in contact met de veroorzaker en met mensen die op 27 augustus mogelijk iets hebben gezien dat met de oorzaak van de schade te maken kan hebben. Getuigen kunnen zich bij Carlo melden via deze link. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert vanaf september inloopochtenden in Oud-Alblas voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Getroffenen door niet-aangeboren hersenletsel, hun naasten en belangstellenden zijn dan van harte welkom. De inloopochtenden worden mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden. De inloopochtend vinden van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de even weken in het Huis van de Waard aan de Beemdweg 9. De eerste bijeenkomst start op 5 september. Deelname aan de ochtenden is gratis, er wordt wel € 1,00 eigen bijdrage gevraagd voor de koffie/thee. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Van 2 t/m 8 september 2018 vindt de jaarlijkse collecteweek van de KWF Kankerbestrijding plaats. “Wij zijn in Alblasserdam nog op zoek naar collectanten die zich in deze week willen inzetten voor het KWF. Onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt. Geld voor onderzoek is nog steeds hard nodig. Wij dromen van een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is. Dankzij onze collectanten komt deze droom steeds iets dichterbij,” zo laat Jessica Panman van KWF Afdeling Alblasserdam weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Wegens grote belangstelling worden op zaterdag 15 september 2018 extra rondleidingen bij HVC Dordrecht gegeven. HVC haalt in de regio het afval op en verwerkt dit. Hoe werkt het warmtenet? Hoeveel elektriciteit en warmte kun je maken van restafval? Wat zijn de ontwikkelingen van het  warmtenet Dordrecht? Het antwoord op deze en alle andere vragen krijgt men tijdens de extra kijkdag op zaterdag 15 september bij de afvalenergiecentrale van HVC.  Hier wordt restafval (afval dat niet meer gerecycled kan worden) omgezet in stroom en warmte. Deze warmte voedt het warmtenet van Dordrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.