ALBLASSERDAM – Na maanden van onzekerheid is er duidelijkheid over de bestemming van het pand van Dirk van den Broek aan de Sportlaan in Alblasserdam. Medio 2019 opent supermarkt Plus een winkel aan de Sportlaan 1 in Alblasserdam. Dirk van den Broek verhuist binnenkort naar een nieuw pand dat nog in aanbouw is op het oude Bochanenterrein langs de Plantageweg in Alblasserdam.

Plus huurt de supermarkt van de huidige eigenaar van het pand.  Met de komst van Plus wordt er een gewenste invulling gegeven aan de behoefte die zou ontstaan na het toekomstige vertrek van Dirk van den Broek.

Onder meer politici en buurtbewoners maakten zich zorgen om het vertrek van de supermarkt, omdat in het gebied rondom de Sportlaan veel ouderen wonen, die niet zelfstandig bij de nieuwe supermarkt aan de Plantageweg kunnen komen.