ALBLASSERDAM – In 1984 werd er voor het eerst over een nieuwe sporthal gesproken en vrijdag 31 augustus 2018 was het zover: Sporthal Molenzicht op het sportpark aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam werd feestelijk geopend. Enkele honderden mensen, waaronder veel leden van korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO waren hierbij aanwezig. Wethouder Arjan Kraijo verrichtte de openingshandeling door met een schoonmaakwagentje door een lint te rijden. De wethouder zei in zijn toespraak: “Er was veel vasthoudendheid voor nodig, maar het resultaat is er. Wat een fantastische parel heeft Alblasserdam gekregen.”

De Stichting Sporthal Molenzicht is er trots op dat de hal er staat en zo goed als af is. De verenigingen CKC Kinderdijk en KDO hebben jaren geleden het initiatief genomen. In goed overleg met de gemeente Alblasserdam heeft dit initiatief uiteindelijk geleid tot de bouw van een moderne, ruime sporthal.

Apetrots
Bart Naaktgeboren, voorzitter van KDO vertelde dat KDO morgen, zaterdag 1 september, 109 jaar oud wordt en dat de nieuwe hal een mooi verjaardagscadeau is voor de club. Verder zei de voorzitter ‘apetrots’ te zijn op iedereen die zijn schouders onder het project heeft gezet.

Verbroedering
Ook Arjan de Jonge, voorzitter van CKC Kinderdijk was trots op het resultaat. Hij vertelde: “Wat staat hier een geweldig complex; we zijn er stil van. KDO en CKC zijn in dit project samen opgetrokken en vanaf nu vertrekken we definitief als buren. En deze week zag ik leden van CKC en KDO met elkaar in gesprek in de kantine. Er ontstaat dus een stuk verbroedering van sport.”

Afscheid schut
Verder waren er bloemen voor Theo Schut die afscheid nam als voorzitter van de Stichting Sporthal Molenzicht. Zijn functie is overgenomen door Wim de Gruiter.

1800 euro voor verlichting
Wethouder Kraijo overhandigde namens de gemeente een cheque ter waarde van 1800 euro. Daarmee kan er verlichting worden gekocht om de letters ‘Sporthal Molenzicht’ op de hal te verlichten.

Open dag
Na de toespraken waren er hapjes en drankjes. Zaterdag 1 september 2018 krijgen alle overige belangstellenden de kans om de nieuwe sporthal te komen bewonderen. Deze open dag vindt op 1 september plaats van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de open dag zijn er, na de opening, demonstraties. In de turnhal zullen trainingen worden gegeven aan diverse groepen. Niet alleen kunnen de toeschouwers zien wat er allemaal gedaan kan worden in de nieuwe sporthal, ze kunnen zelf ook meedoen. In de grote hal staan tussen 13.00 en 15.00 uur enkele gymtoestellen en korven klaar.

Tribunes
De tribunes hadden eigenlijk al geplaatst moeten zijn, maar komen later binnen. Die zullen binnenkort nog worden geplaatst.

De nieuwe sporthal zal met name gebruikt worden door CKC Kinderdijk, KDO en de Alblasserdamse basisscholen. Zij zullen de hal huren van de stichting, die eigenaar is van het pand.