STREEFKERK – Een personenauto en een trekker zijn woensdagmiddag 29 augustus 2018 frontaal op elkaar gebotst op de Middenpolderweg (N480) ter hoogte van Streefkerk. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur tijdens een flinke regenbui. De trekker reed richting Nieuw-Lekkerland en de auto richting Groot-Ammers. Door onbekende oorzaak botsten de twee op elkaar. In eerste instantie leek het zo ernstig, dat behalve de ambulance, ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

Al snel bleek het letsel, naar omstandigheden, mee te vallen. De inzet van de helikopter werd daarom geannuleerd. De bestuurder van de trekker kwam met de schrik vrij. De automobilist, een man uit Lekkerkerk, liep lichte verwondingen op. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de personenauto van de weg gehaald. De trekker is even verderop op een erf neergezet. Beide voertuigen zijn door de botsing flink beschadigd geraakt. Volgens de politie heeft de bestuurder van de auto veel geluk gehad. “De persoon had niet veertig centimeter verder naar links moeten zitten, want dan was het klaar geweest,” aldus een politiewoordvoerder tegenover het AD.

Foto’s: Remco F. Gerritsen.