ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 30 augustus 2018 bij de Wrakkenplaats bij De Helling in Alblasserdam een flinke verkeerscontrole gehouden. Zo’n twintig agenten, waaronder een aantal agenten in opleiding, controleerden in het totaal 83 voertuigen. Er werd daarbij onder meer gekeken naar de staat van het voertuig. Verder werd gecontroleerd of de bestuurder in het bezit was van een geldig rijbewijs en niet onder invloed van alcohol was. Omdat agenten acties houden voor een betere cao werden er weinig boetes uitgeschreven. 54 mensen kregen slechts een waarschuwing voor een overtreding. Alleen voor de zware overtredingen werd beboet.

Een man werd aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond om DNA af te staan. Verder werd er een persoon aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Tot slot werd de auto van een Portugees in beslag genomen, omdat de man nog 1600 euro aan boetes open had staan. Halverwege de avond werd de controle beëindigd en werd er geëvalueerd.

Met het niet uitschrijven van boetes houden de politiebonden vast aan publieksvriendelijke acties, die de ‘schatkist’ zoveel mogelijk raken.