ALBLASSERDAM – Koffie met… is een laagdrempelige reeks koffieochtenden, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Elke keer staat een lokaal thema of een lokale gast centraal. Op 4 september is christelijke boekenschrijfster Thea Zoeteman – Meulstee te gast. Thea schrijft al vanaf haar jeugd. In 2001 is haar eerste roman uitgekomen. Sindsdien is het ‘schrijfvirus’ zo hardnekkig toegeslagen dat ze niet meer kan stoppen.

Daarbij verwerkt ze ook gebeurtenissen uit haar eigen leven. Fantasie en realiteit lopen als twee rode draden door haar verhalen heen. Vanaf haar kinderjaren schrijft ze al. Het waren verhaaltjes die altijd de weg naar de prullenbak vonden. Toen ze twintig jaar was, ging ze ‘serieus’ een boek schrijven. Die lag vervolgens tien jaar in de kast en op aandringen van haar man, heeft ze het opgestuurd naar een uitgever. In 2001 kwam het boek Zorgen om Olga op de markt.

Bij uitgeverij Banier heeft Thea negen jaar lang met veel plezier geschreven. Nu schrijf ze al enkele jaren kinder- en meidenboeken bij uitgeverij Den Hertog en romans voor de citerreeks bij uitgeverij Kok.

Meer weten over Thea’s verhaal? Kom dan op 4 september naar de bibliotheek. De koffie/thee staat klaar. De ‘koffieochtend’ start om 10.30 uur en is rond 12.00 uur afgelopen. Deelname is gratis.