ALBLASSERDAM – In de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam wordt maandag 3 september 2018 een taalquiz gehouden. De quiz wordt gehouden in het kader van de Week van de Alfabetisering. Daarnaast wil de bibliotheek op deze manier het Taalpunt onder de aandacht brengen. Voor de winnaars zijn er prijzen. De deelname is gratis; aanmelden is niet nodig.

Taalpunt
Elke maandag is van 14.00 – 16.00 uur het Taalpunt in Bibliotheek Alblasserdam geopend. Wie meer wil weten over (beter) leren Nederlands spreken, lezen en schrijven kan daar terecht voor persoonlijk advies. Ook als je iemand anders kent die dit moeilijk vindt, kun je terecht bij het Taalpunt. Vrijwilligers kijken samen met je naar de mogelijkheden om Nederlands te leren. Het Taalpunt is er voor iedereen, aanmelden hoeft niet en er zijn geen kosten aan verbonden.

Week van de Alfabetisering
Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen mensen die nieuw in Nederland zijn. Ook mensen die hier geboren en getogen zijn, kunnen veel moeite hebben met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet zet zich samen met andere organisaties en vele taalvrijwilligers het hele jaar in om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het (beter) leren lezen, schrijven en spreken. Want wie de taal beheerst, kan zich beter redden in het dagelijks leven. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven. Ook bij de Bibliotheek AanZet zijn er extra activiteiten. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor meer informatie en tijden.