ALBLASSERDAM – Vier auto’s zijn vrijdagmiddag 17 augustus 2018 op de A15 bij Alblasserdam, op de baan richting Gorinchem, op elkaar gebotst. Eén voertuig, met daarin een 31-jarige vrouw uit Rotterdam, kwam door de botsing op zijn zijkant terecht. De politie, brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor hulp. Nadat de brandweer de gekantelde auto gestabiliseerd had, haalden de hulpverleners de automobiliste uit haar voertuig. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn, kon de politie vrijdagmiddag nog niet vertellen.

Een andere betrokkene, een 27-jarige automobiliste, had last van haar ribben en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De inzittenden van de overige voertuigen kwamen met de schrik vrij.

De A15 richting Gorinchem is sinds 14.45 uur volledig afgesloten. Dit heeft tot gevolg dat er vele kilometers file staat. Ook tijdens het politieonderzoek blijft de weg grotendeels afgesloten.

Doordat rond 16.30 uur ook de Brug over de Noord werd geopend voor te hoge boten, is de vertraging voor het wegverkeer nog verder opgelopen.