ALBLASSERDAM – Na vele jaren intensieve voorbereiding is het zover: vrijdag 31 augustus 2018 wordt de nieuwe sporthal op sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam officieel geopend. Vanaf 16.00 uur zijn de genodigden en de leden van gymnastiekvereniging KDO en korfbalvereniging CKC Kinderdijk van harte welkom voor de opening om 16.30uur. Een dag later krijgen alle overige belangstellenden de kans om de nieuwe sporthal te komen bewonderen. Deze open dag vindt op 1 september plaats van 10.00 tot 15.00 uur.

Tijdens de open dag zijn er, na de opening, demonstraties. In de turnhal zullen trainingen worden gegeven aan diverse groepen. Niet alleen kunnen de toeschouwers zien wat er allemaal gedaan kan worden in de nieuwe sporthal, ze kunnen zelf ook meedoen. In de grote hal staan tussen 13.00 en 15.00 uur enkele gymtoestellen en korven klaar.

De Stichting Sporthal Molenzicht is er trots op dat de hal er staat en bijna af is. De verenigingen CKC Kinderdijk en KDO hebben jaren geleden het initiatief genomen. In goed overleg met de gemeente Alblasserdam heeft dit initiatief uiteindelijk geleid tot de bouw van een moderne, ruime sporthal.

In de twee weken wordt er nog volop gewerkt in de hal. De vloeren worden gelegd, de bar van CKC wordt ingericht, er worden schermen opgehangen, de tribunes worden geplaatst en uiteindelijk wordt alles schoongemaakt.

Foto’s: Stefan Verhage en Peter Stam.