ALBLASSERDAM – Robinia Goudriaan en haar man Mark Punselie uit Alblasserdam beklimmen op 1 september 2018, met hun fiets, de Passo dello Stelvio in Italië. Zij doen dit voor het evenement Stelvio for Life. De dertigers hopen met de actie zoveel mogelijk geld op te halen. De opbrengsten komen voor honderd procent ten goede aan Barcode for Life. Deze stichting werft fondsen exclusief voor het Center for Personalized Cancer Treatment ( CPCT).

Dit onderzoekscentrum heeft als missie om voor patiënten met kanker de meest effectieve en minst schadelijke behandeling van kanker te behandelen. Zo krijgt iemand met kanker niet meer het “standaard behandel-pakket”, maar wordt er op basis van hun eigen tumor-DNA-profiel een individueel behandelplan gemaakt.

Robinia vertelt: “De Stelviopas is één van de mooiste bergwegen ter wereld op één van de hoogste bergen van Europa. Tijdens Stelvio for Life beklimmen wij de berg vanuit Bormio ( Italië) , een pittoresk plaatsje met middeleeuws karakter. De klim naar de top is 21.1 km lang, overbrugt 1533 hoogtemeters en finisht na 40 haarspeldbochten op 2758 meter hoogte. Voor iedere beklommen hoogtemeter moeten we als deelnemer 1 euro ophalen. Dat betekent dat iedere deelnemer 1533 euro inzamelt voor het goede doel.”

De twee Alblasserdammers zijn nog hard op zoek naar extra sponsors. Robinia: “Via www.stelvioforlife.nl kunnen wij opgezocht worden in de lijst met deelnemers. Mensen kunnen zoeken op Robinia Goudriaan of Mark Punselie. Via die weg kan er een sponsorbedrag overgemaakt worden. Dit kan al vanaf 1 euro.1 september gaan wij knallen!”

Mark: “Iedereen alvast heel erg bedankt voor de ondersteuning!”

Deel dit bericht via...