ALBLASSERDAM – In de oude loods van Mercon langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam hebben zich woensdagavond 8 augustus 2018 twee explosies voorgedaan. Volgens de buurtbewoners gingen de explosies gepaard met ‘enorme steekvlammen’. Rond 22.20 uur werden de politie en brandweer opgeroepen, nadat buurtbewoners melding hadden gemaakt van de explosies. In de omliggende wijken werd door de politie gezocht naar een groepje gevluchte jongeren.

De brandweer heeft onderzoek gedaan in de loods. Er bleek geen sprake te zijn van brand. Ook het Team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie kwam ter plaatse. Voorlopig lijkt het erop dat er vuurwerk is afgestoken en dat er mogelijk ook een brandbare vloeistof is gebruikt.

De politie heeft vooralsnog niemand aangehouden.

De oude loods staat al geruime tijd leeg en wordt binnenkort afgebroken. Op de locaties van de oude gebouwen, worden nieuwe woningen gebouwd.