ALBLASSERDAM – De brandweer van Papendrecht is zaterdag 4 augustus 2018 met spoed uitgerukt voor een melding van een vrachtwagenbrand op de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht. Rond 11.30 uur zag een vrachtwagenchauffeuse dat er iets mis was met haar voertuig. Ze zette de vrachtwagen, een koel –en vriestransport, aan de kant en stapte uit. Er bleek door een technisch mankement brand te zijn ontstaan in de koelmotor in de trailer.

De brandweer heeft, nadat een afsluitkap met gepast geweld was verwijderd, de brand geblust. Ook werd een aantal draden doorgeknipt om te voorkomen dat er door kortsluiting opnieuw brand zou ontstaan.

De vrachtwagen is onder begeleiding van de politie naar de dichtstbijzijnde carpoolplaats gereden. Een deel van de lading moet volgens de chauffeuse waarschijnlijk weggegooid worden. De lading was bestemd voor twee supermarkten in de buurt.

 

De brandweer zorgde in verband met de warmte voor voldoende drinkwater.