ALBLASSERDAM – Koos (87) en Corrie (80) Heijstek uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Locoburgemeester Arjan Kraijo ging donderdag 2 augustus 2018 bij het echtpaar, dat in de Rietvoorn woont, op felicitatiebezoek. Als cadeau overhandigde hij een boek over de Alblasserwaard.

Koos werd geboren in Willemstad in Noord-Brabant en Corrie in het nabijgelegen Klundert. Corrie groeide op in het buurtschap Zwingelspaan. De twee ontmoetten elkaar in Willemstad en gaven, nadat Koos, die in Suriname in het leger zat, weer terug was, elkaar het jawoord in Fijnaart.

Het echtpaar woonde onder meer in Willemstad, Vlaardingen en Nieuw-Lekkerland. De laatste dertig jaar wonen de twee in Alblasserdam. Het echtpaar kreeg vijf kinderen. Twee van hen zijn overleden aan de gevolgen van kanker. Koos en Corrie hebben inmiddels zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Meneer heeft als ‘machineboorder’  gewerkt in Vlaardingen. Later kreeg hij werk bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk. Daar heeft hij tot aan zijn pensioen gewerkt. Mevrouw werkte tot aan het huwelijk bij een naaiatelier. Daarna droeg zij zorg voor het huishouden.

Het zestigjarig huwelijk wordt aan het einde van de maand gevierd. “Geen groot feest, want we zijn niet meer compleet. We gaan gewoon met elkaar wat eten.”

Deel dit bericht via...